Saturday, July 25, 2009

Mat på hyttetur!

Da var det jammen på tide med et nytt innlegg. Gjengen har vært på tur og vi har hatt det helt fantastisk (som er vårt nye favorittord, mer om det i et senere innlegg).

Fredag 10 juli satt vi oss i bilen, fullpakket med mat, drikke og med bagasje som om vi skulle være borte i ukesvis, og satte nesene våre mot hytta til Karen på Tjøme. For oss fra Tønsberg er dette med hytte på Tjøme, vel, rart. Vi har jo vokst opp med å være ´forbannet´ på disse Oslofolka som tar over Tønsberg og Tjøme på sommeren og kjører rundt i pappas cabriolet og generelt oppfører seg som idioter. Men ok, dette skal prøves! Dessuten er ikke Karen ´en av de´og hytta er som en hytte skal være; liten, utedo og med masse sjarm. We like! Etter noen startproblemer med bilen og hvor enda på visa ble at bilen ble igjen i Lier og vi kjørte videre i lånt bil, kom vi endelig til målet, Tjøme! Og herregud og deilig :) Her slappet vi av i fem dager med fint vær, kubb, lesing, bading og mer til.

Så maten; Folk flest tenker; på hytte må vi ha enkel mat og man ender opp med pølser og den slags. Og det er ikke noe i veien med det, langt derifra! Men vi vil ha mer :-) Og når så mange matglade mennesker reiser på tur sammen, ja da blir det saker!

Så her har dere menyen vår: Og dere? Det er langt enklere enn dere tror, helt sant!

Chili con carne med salat:



Og til dessert; deilig jordbær og rips og moreller fra egen hage med en dæsj vanilijesaus



Så når man skal grille. Det behøver ikke være pølser eller ferdigkjøpt marinert kjøtt. Gjør det selv! Vi lagde herlige grillspyd med grønnsaker og kylling. Vår venn Snorre laget en helt fantastisk deilig marinade bestående av blant annet chili, hvitløk, rom, whiskey og soyasaus. Kyllingkjøttet lå i marinaden et par timer og marinaden ble så helt over grønnsakene. NAM! I tillegg lagde Rebecca hamburgere med chili. Under ser dere resultatet:






Også må man jo nesten ha et innslag av noe internasjonalt. Camilla er veldig glad i thai-mat og disket opp med en utrolig god gryte:




Også frokost; Vi er veldig glad i lange frokoster med masse god mat, kaffe og prat. Ferske varme scones med brunost eller syltetøy til frokost er godt, derfor lagde vi det:


Og har man rester fra middagen? Lag en alternativ thai-omelett!

Håper dere blir litt inspirert selv og tenker at det ikke bare behøver handle om pølser og gryter fra poser hverken når man drar på hyttetur eller skal grille. Mulighetene finnes, bruk de :)

No comments:

Post a Comment