Sunday, March 28, 2010

Bursdag eller gavemuffins!

Jeg synes det er veldig hyggelig å ta med noe til venner når man blir invitert, enten det er middag eller bursdag. I tillegg er hjemmelaget muffins eller annet snack veldig personlig og hyggelig å få i gave, synes nå iallefall jeg. Og muffins er godt og enkelt å lage i tillegg til at man kan variere nærmest til det uendelige.

Kjøp noen fine store muffinsformer, cellofan og fint silkebånd og pakk inn muffinsene og ha med på fest, bursdag eller middag. De blir garantert satt pris på samme kveld eller dagen etter ;-)

Under finner dere tre oppskrifter jeg har testet ut så langt og mottakerne kan skrive under på at de var veldig gode.

Eple og kanelmuffins
(jeg glemte dessverre å ta bilde av disse, men de ble ifølge mottaker veldig gode!)

Gir ca åtte store muffins

85 gram fint sammalt hvetemel
70 gram hvetemel
1,5 ts bakepulver
En klype salt
1 ts malt kanel
40 gram strøsukker
2 små epler, skrellet uten kjernehus og finhakket
1 1/4 dl melk
1 egg, pisket
4 ss smør, smeltet

Topping:
12 brune sukkerbiter, grovt knust (jeg brukte vanlig brunt sukker)
1/2 ts malt kanel

1. Forvarm ovnen til 200 grader. Sett åtte store papirmuffinsformer på et brett
2. Sikt mel, bakepulver, salt og kanel sammen i en stor bolle og rør inn sukkeret og de finhakkede eplene. Ha melk, egg og smør i en egen bolle, og bland godt. Tilsett de våte ingrediensene i de tørre ingrediensene, og rør forsiktig til det akkurat er blandet.
3. Fordel blandingen jevnt i papirformene. Til toppingen blander du knust sukker og kanel og drysser over muffinsene. Stek muffinsene i 20-25 minutter til de har hevet seg og er gyldne.


Banan og pecanmuffins

Gir ca åtte store muffins

150 gram hvetemel
1,5 ts bakepulver
En klype salt
70 gram strøsukker
115 gram pecannøtter uten skall, grovhakket
2 store modne tomater, moset
5 ss melk
2 ss smør, smeltet
1 stort egg, pisket
1/2 ts vaniljeessens

1. Forvarm ovnen til 190 grader. Sett åtte store papirmuffinsformer på et brett.
2. Sikt mel, bakepulver og salt opp i en bolle. Tilsett sukker og pekannøtter, og rør til det er godt blandet.
3. Ha moste bananer, melk, smør og vanilieessens i en egen bolle, og bland det godt. Tilsett de våte ingrediensene i det tørre, og rør forsiktig til det akkurat er blandet.
4. Fordel blandingen jevnt i papirformene og stek muffinsene i 20-25 minutter til de har hevet seg og er gylne.

Blåbær og pecanmuffins

Gir ca åtte store muffins

110 gram blåbær
50 gram pecannøtter, finhakket
150 gram hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
1 stort egg
40 gram sukker
1,1 dl melk
50 gram smeltet smør, avkjølt
1/2 ts vaniljeessens

Topping:
50 gram pecannøtter, finhakket
10 sukkerbiter, grovt hakket (Jeg brukte vanlig brunt sukker)

1. Forvarm ovnen til 200 grader. Sett åtte store papirmuffinsformer på et brett.
2. Sikt mel, bakepulver og salt i en stor bolle.
3. Bland sammen egg, sukker, melk, smeltet smør og vaniljeessens i en separat bolle.
4. Sikt så de tørre ingrediensene inn i de våte ingrediensene. Bruk en stor skje eller sleiv og rør blandingen fort sammen. Ca 15 sekunder.
5. Rør så blåbærene og pecannøttene fort inn i deigen.
6. Fordel blandingen jevnt i papirformene, dryss over toppingen og stek muffinsene i 25-30 minutter til de har hevet seg og er gyldne.

ENJOY! :)

No comments:

Post a Comment