Jeg bruker samme bunn på alle. Oppskriften er fra Grete Roede og det er en fyldigere og grovere bunn med cottage cheese, mmmmm.
Bunn:
125 g hvetemel siktet
50 g hvetemel sammalt
50 g flytende margarin
75 g cottage Cheese
1 ss vann
Elt sammen mel, margarin, cottage cheeseog vann i en bolle eller i en kjøkkenmaskin. Dekk med plast og la deigen hvile i ca 30 minutter i kjøleskapet.
Trykk ut deigen i en paiform og pass på at deigen dekker godt opp langs sidene. Prikk bunnen godt med en gaffel. Forstek paibunnen i 10-15 minutter ved 200 grader.
Så over til fyllet:
Middelhavspai:
100 g fetaost
1 stk gul paprika
2 stk vårløk
4 fedd hvitløk
3 stk tomat
3 stk egg
3 dl matfløte
1 ts salt
nykvernet pepper
finhakket frisk timian
Slik gjør du: Skjær ost, paprika, vårløk og hvitløk i små biter. Tomat skjæres i skiver. Pisk sammen egg og fløte i en bolle, og tilsett salt og nykvernet pepper. Fordel de oppkuttede grønnsakene og osten i eggeblandingen og hell blandingen i paiskallet. Legg tomatskivene på toppen.
Stek paien midt i ovnen ved 200 ºC i 45 minutter.
Valgnattspai med skinkefyll (Teit navn på god pai)
1 stk løk
2 fedd hvitløk
2 ss olje
1 stk paprika
200 g kokt skinke
2 stk vårløk eller gressløk
1 dl friske hakkede urter, f.eks. basilikum
2 dl matfløte eller melk
1 dl kesam
4 stk egg
salt
100 g revet hvit ost
1 dl revet parmesan
Slik gjør du: Hakk løk og hvitløk og surr i olje til løken er blank og myk. Tilsett hakket paprika og la steke med 1 min. Trekk pannen vekk fra platen og vend inn kokt skinke i strimler/terninger, hakket vårløk/gressløk og finhakkede urter.
Visp sammen matfløte eller melk, kesam, og eggeplommer. Eggehvitene stivpiskes.
Bland løk og skinkeblandingen inn i egge og fløteblandingen, tilsett salt og vend inn revet ost og tilslutt de stivpiskede eggehvitene.
Hell fyllet over den forstekte bunnen og stek på nederste rille ved 200 ºC i 40 -45 min til fyllet har stivnet.
Tomat og cottage cheese pai
Skiver bacon
1/2 dl melk
4 egg
3 dl cottage cheese
pepper
1/2 ts salt
10 kirsebærtomater
Slik gjør du:
Stek baconet, og la det renne av på tørkepapir.
Pisk eggene sammen med melk/matfløte og krydderet, og bland dette sammen med cottage cheese.
Hell røren i det forstekte paiskallet. Legg baconskivene og tomatene i pairøren.
Stekes på ca 200 grader i ca. 35 minutter.
Så da er det bare til å løpe ut på kjøkkenet og sette igang ;-) PAI TIL FOLKET!
No comments:
Post a Comment