Monday, March 22, 2010

En god start på året, en dagen derpå omelett og en himmelsk blomkålpure

Okay, januar 2010. Christin og jeg har forsetter. Vi har en belønningsystem, vi starter friskt. Dette skal gå bra! Vi skal bli de mest kjernesunne jentene som finnes og gå våren og sommeren i møte bedre enn noengang. Fast forward til mars og vi har falt tilbake til gamle fristelser, selv om vi fortsatt er ganske flinke da...

Derav dagens oppskrifter...Den første var min gode start på det nye året, den andre ble til etter en fuktig kveld dagen før og den tredje var på leting etter et alternativ til poteter.

Ganske fornøyd med alle sammen og tror kanskje jeg skal komme meg opp av denne altfor behagelige sofaen og fortsette mitt nye og bedre liv...Imorgen! Først skal jeg kose meg med litt is og lese i boka jeg aldri blir ferdig med. Det føles også helt greit ;-)

Tunfisksalat m/egg
Okay, det er kanskje ikke no spesielt med denne salaten, men den var god, derfor tar jeg den med.

I denne hadde jeg:
- hodesalat
- agurk
- cherrytomater
- rød paprika
-  mais
- tunfisk
- kokt egg
- kikerter

Jeg hadde også hjemmelaget rundstykke til. Jeg er ikke no stor fan av dressing, så spiser stort sett mine salater uten, men dersom jeg har lyst på, blir det ofte balsamico, fransk dressing eller noe i den duren.

Dagen derpå omelett-et alternativ til den klassiske egg&bacon

Med en gang jeg begynte å skrive dette, vandret tankene mine tilbake til min tid i London. Venninnnen min, Kate, lagde alltid de mest fantastiske baconsanies til meg dagen derpå. Minn meg på at jeg må dele det med dere en gang! Fikk meg også til å tenke på den gang min roomie i Australia, Dave, lærte meg å lage chipssani dagen derpå ;-) Nå snakker vi potetgull, men det funker også med pommes frites. Men dette får vi ta en annen gang!

Jeg er ikke fan av å kaste mat. Det var også ett av mine forsetter...bli flinkere til å bruke opp maten i kjøleskapet! Denne omeletten bærer derfor litt preg av det. Jeg hadde en del ting som måtte brukes eller kastes.


Fire egg blandet med enten vann eller melk, avhengig av hva man har
Ett par skiver bacon
Vårløk
Løk
Cayennepepper
Salt
Pepper
Jeg stekte baconet først sammen med vårløken og løken og helte så over eggeblandingen. Og bare for å få litt bedre samvittighet kutta jeg opp noen grønnsaker til å ha ved siden av og serverte med hjemmelaget rundstykke.

En halvtime senere var jeg og kroppen min langt blidere og kunne utforske søndagen, takk kjære omelett, takk!

Himmelsk blomkålpure servet med stekte pølser og grønnsaker

Grete Roede sier det er greit å spise stekte pølser. Jeg har hørt på Grete Roede før og jeg gjør det igjen. Dessuten bringer det frem herlige barndomsminner. Pappa er god på å lage et par ting på kjøkkenet. Pytt i panne og pølse, i alle fasonger! Hver gang Mamma var borte og Pappa skulle lage mat til oss, var et pølser. Kokte, stekte, grilla. Servert med kokte poteter, smeltet smør, ketchup, sennep, potetmos på pose. Oh, those were the days! Men over til dette. Dette dreier seg jo ikke om pølsene, dette dreier seg om blomkålpurèn! Jeg prøver stadig å finne alternativer til pasta, ris og poteter. Jeg har nesten sluttet å spise det og nei det er ikke fordi jeg skal spise sånn lavkarbo tull, men jeg tåler det rett og slett ikke. Føler meg dårlig i flere dager etterpå, så spiser det kun ved spesielle anledninger. Denne oppskriften fant jeg på frukt.no og er bare helt nyyyyydelig! Jeg advarer; dersom du ikke er glad i hvitløk, er ikke dette oppskriften for deg. Det er heldigvis jeg! Den var jo ganske så avansert fant jeg også ut, men dæven det var det verdt! Ser for meg at den også kan funke godt med kylling og svinefilet.

Ingredienser:

  • 1 stk blomkål
  • 1 ½ dl melk
  • 2 båt hvitløk
  • vann
  • salt og pepper etter smak
  • 1 ½ dl matfløte
  • 2 ss smør

Fremgangsmåte:

Rens blomkålhodet for blader og stilker. Del den i buketter og ha dem i en kjele. Dekk bukettene med vann, melk og litt salt. Kokes til blomkålen er veldig mør. Sil av vannet.


Ha fløte og smørterninger samt hakket hvitløk i en kjele og la det koke opp. La det koke under lokk i noen minutter. Sil av hvitløken og ha fløten over i kjelen med blomkålen. Visp godt sammen med en stålvisp til en stappe med grov struktur.


Dett var dett for denne gang, ENJOY!





No comments:

Post a Comment